Memorium

In Memorium

Vår kära vän Bertil Lööf har gått bort under maj 2013. Han var med på sin sista repetition 10 dagar innan han avled och spelade in i det sista väldigt bra. Han hyste en stor kärlek till mässingssextett repertoaren och levde in i varje ton. I Sigtuna Messingssextetten spelade han althorn, basun och tuba. De senaste åren mest 2.a basun.  Bertil brukade svara i telefonen: andra basunisten Bertil Lööf  när man ringde till honom.

Bertil fick sin musikaliska träning på I15 i Borås och spelade samtliga mässingsinstrument och kontrabas. Under sitt verksamma  liv jobbade han som militärmusiker och fotograf.  Han flyttade till Sigtuna hösten 2001 och kom med i Sigtuna Messingssextett från början. Han deltog i turnén på östkusten i USA under uppacknings tiden hösten 2001.

Vi uppskattade Bertil för hans kärlek och insikter till musiken och hans humor med vänlig inställning till alla i sextetten.  Bertil kunde dessutom de flesta texterna till låtarna vi spelade och var alltid ledande med sång under fester. Detta bidrog till att musiken kunde spelas och uppskattas med stora insikter. Han skapade också en ny musikterm som verka sprider sig. Bertil gillade inte att ta om en passage – han frågade alltid om det var så nödvändigt att ta om alla repriser.  Till slut var frågan etablerad  inför varje låt – ska vi göra en Bertil? Så kommer det alltid att bli.

Bertil begravs med sin Sigtuna Messingssextett kavaj på sig efter egen begäran. Bertil kommer att i fortsättningen lägga sin prägel på verksamheten. Vi är tacksamma för åren vi fick tillsammans med dig, kära Bertil.